Përfundoi edicioni i 21-të i moduli bazik të Shkollës për Integrim Europian

Ka diplomuar gjenerata e radhës e Shkollës për Integrim Europian. Pas katër punëtorive që trajtuan Bashkimin Europian dhe procesin e integrimit të Kosovës në BE nga perspektiva të ndryshme, u përmbyll edicioni i 21-të i Shkollës. më shumë

“Raportet e Kosovës me BE-në në rrethanat e reja: Fati i liberalizimit të vizave dhe i dialogut mes Kosovës dhe Serbisë”

“Raportet e Kosovës me BE-në në rrethanat e reja: Fati i liberalizimit të vizave dhe i dialogut mes Kosovës dhe Serbisë” ishte tema që u trajtua në ligjeratën e hapur të Shkollës për Integrim Europian. më shumë

Shkolla për Integrim Europian vijon me “Politikat kyçe të Bashkimit Europian”

Në punëtorinë e tretë të Shkollës për Integrim Europian u diskutua rreth politikave kyçe të Bashkimit Europian. Në ditën e parë, ligjëruesi Jeton Karaqica shpalosi detajet rreth “katër lirive të mëdha” të BE-së – atë të lëvizjes së lirë të mallrave, shërbimeve, njerëzve e kapitalit. më shumë

Punëtoria e dytë e Shkollës për Integrim Europian shtjellon Kornizën legjislative të BE-së

“Korniza Legjislative e BE-së” u shtjellua të hënën e të marten nga njohësit e çështjes, Emrush Ujkani e Jehona Lushaku, si pjesë e punëtorisë së dytë të Shkollës për Integrim Europian. më shumë

Shkolla për Integrim Europian mbajti punëtorinë e parë të modulit bazik (shtator-nëntor 2016)

“Institucionet dhe vendimmarrja në Bashkimin Europian” ishte tema me të cilën nisën punimet për modulin vjeshtor të Shkollës për Integrim Europian nga KCSF. E organizuar përgjatë datave 26-27 shtator 2016, kjo punëtori u soll para pjesëmarrësve nga njohësi i shquar i fushës, Gentian Elezi.më shumë

Pse të Aplikoni

Shkolla është një mjet informimi rreth çështjeve të BE-së nga profesionistë me përvojë të cilët punojnë në fushën e integrimit europian. Shkolla është një mundësi e shkëlqyeshme për të fuqizuar përgatitjen tuaj profesionale dhe...më shumë

Programi mësimor

Nevoja për njohuri bazike dhe specifike nga fusha e integrimit europian vazhdon të jetë çdo ditë e më e madhe për kategori të ndryshme. Përkundër ligjeratave dhe trajnimeve kryesisht ad-hoc të organizuara nga projekte...më shumë